(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
♦♦♦ ZAVAŘOVANÉ VEPŘOVÉ MASO VELKÁ DELIKATESA ♦♦♦
Potřebné ingredience
VEPŘOVÁ PLEC,VEPŘOVÝ BOK,VEPŘOVÉ KŮŽE,SŮL VODA ,PAŘÁK A TEPLOMĚR
Postup přípravy
1/ Vepřovou plec,vepřový bok a kůže si nakrájíme na kostky asi 5*5 cm kůže na proužky.Pořádně properu ve vodě.( na kůžích nesmí být štětiny)
2/ Vymiju si pořádně flašky na zavařování a víčka s červenou gumičkou (nedávám je do šroubovacích flašek)
3/ Nejdříve dám do flašky asi jednu až dvě kůže pak na to nandám maso pěkně proházené a pěkně napěchované.
4/ Na to dám jednu malou lžičku soly a zaleji vodou maso musí být potopené.Já si pomáhám lžící tu strčím k masu a trošku ho nadzvednu aby byla voda všude.
5/ Osuším hrhlo flašky a zavíčkuji hlavou.Víčko se nesmí točit.
6/ Nandám do pařáku a vařím 2 hodiny na 90-100°C
7/ Pak je vyndám a nechám utuhnout poklepu na víčka zda se všechny chytli pokud ne nic se neděje jen je jíme dřív
8/ Používáme ho třeba na špagety,vepřový s mrkví či kapustou nebo jen tak s chlebem a hořčicí
9/ Je to100% lepší než ty kupované!!!!!!
- PŘEJI DOBROU CHUŤ
2/ Vymiju si pořádně flašky na zavařování a víčka s červenou gumičkou (nedávám je do šroubovacích flašek)
3/ Nejdříve dám do flašky asi jednu až dvě kůže pak na to nandám maso pěkně proházené a pěkně napěchované.
4/ Na to dám jednu malou lžičku soly a zaleji vodou maso musí být potopené.Já si pomáhám lžící tu strčím k masu a trošku ho nadzvednu aby byla voda všude.
5/ Osuším hrhlo flašky a zavíčkuji hlavou.Víčko se nesmí točit.
6/ Nandám do pařáku a vařím 2 hodiny na 90-100°C
7/ Pak je vyndám a nechám utuhnout poklepu na víčka zda se všechny chytli pokud ne nic se neděje jen je jíme dřív
8/ Používáme ho třeba na špagety,vepřový s mrkví či kapustou nebo jen tak s chlebem a hořčicí
9/ Je to100% lepší než ty kupované!!!!!!
- PŘEJI DOBROU CHUŤ
TAKHLE TO VYPADÁ Z BLIZKA
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
8. 6. 2015, 16:49
hrubiv
(upraveno)
8. 6. 2015, 16:23
Díky moc za recept!!! Dělávala to moje babička..ráda na to vzpomínám... A stejně je to maso nejlepší jen s hořticí, křenem a čerstvým chlebem!!!
koblizek63
(upraveno)
8. 11. 2013, 11:15
Taky zavařuji maso .Jestli můžu přidat své zkušenosti,(dělala to i moje mamka vždy po zabijačce).Tak očistěné maso (dělám aj kotletu pro dceru) osolím a naskládám na plech,zaliji vodou a přikryji druhým plechem.Dám péct asi 180-200 na 1a 1/2 hodiny .(po rozkrojení nesmí být krvavé).Po upečení nakrájím,dám do sklenic a zaleji výpekem.Peču ve vysokém plechu ,aby toho výpeku bylo víc.Zavíčkuji a zavařuji 2 hodiny na 90-95°C.Naše nejoblíbenější jídlo je-maso i s rosolem dáme do zapékací mísy ,zalijeme 1 kečupem a 1 plechovka hrášku(bez šťávy) ,promíchat a dát zapect asi 3/4 hod.K tomu vařené brambory nebo hranolky.Je to rychlé a výborné
olga59
(upraveno)
13. 1. 2011, 12:01
calexaci
(upraveno)
15. 1. 2011, 17:59
@olga59
petrulka
(upraveno)
15. 4. 2010, 17:28
Děláme přesně to samý s těstovinama, plním tím br knedlíky, rychlý rizoto, cokoliv
calexaci
(upraveno)
15. 4. 2010, 21:00
@petrulka
díky za tip ráda vyskoušííím
Ilonáček
(upraveno)
15. 4. 2010, 11:42
calexaci
(upraveno)
15. 4. 2010, 17:24
@Ilonáček
Děkuji
Vyhnanice
(upraveno)
12. 4. 2010, 11:44
Katko,chválím i já takto zavařuji už ne tolik jako dříve,manžel zemřel a děti mají své rodiny,ale je to rychle připravený oběd nebo večeře,dříve se zavářelo pouze takto,protože nebyly mrazáky a tak se i maso upeklo a dalo do sklenic a sterilovalo,ale to bylo moc mastné,tento postup je rozhodně lepší. Zdenka
calexaci
(upraveno)
12. 4. 2010, 11:49
@Vyhnanice
Jo pečené maso děláme taky občas ale to se dřív sní než se zavaří Mám doma malé i velké kobylky Jinak moc děkuji za komentář
Sidonika 11
(upraveno)
12. 4. 2010, 9:59
Zavařuji také jen nepřidávám vodu .Vozíme hlavně na dovolenou a to zavařuji do skleniček od přesnídávek (od Hamé) nebo skleniček od jogurtu se šroubovacími vičky ,je to rychlá večeře pro dva na chleba .Zavařuji v tlakovém hrnci 1,5 hodiny a za 24 hodin na chvilku zopakuji aby byla jistota že je dobře udělanéa zavíčkované .Na doma dělám do větších sklenic ale zavařuji také na dvakrát před mnoha lety jsem někde četla že u masa by to tak mělo být .Voda samozřejmě nevadí alespon je štávička
calexaci
(upraveno)
12. 4. 2010, 11:48
@Sidonika 11
My to děláme leta letoucí takhle a je to super.vodu dáváme hlavně kvůli té štávičce moc nám tam chutná.S víčky na šroubování nemáme skušenosti tak zavařujem pouze na tyto.Jinak je dobře,že jsou lidi jako vi kteří stále zavařují a nedávají přednost kupovaným.Ještě jednou děkuji
Pipotka
(upraveno)
11. 4. 2010, 22:12
Já bych si tak dala
calexaci
(upraveno)
11. 4. 2010, 22:28
@Pipotka
Jiřinko musíte si to zavařit jinak mocinky moc děkujiiii
Pipotka
(upraveno)
11. 4. 2010, 23:00
@calexaci
To určitě vyzkouším, plánujeme zabijačku s tím vším okolo tak snad to dobře dopadne
ilonn
(upraveno)
11. 4. 2010, 22:01
taky dělám a je to vynikající
calexaci
(upraveno)
11. 4. 2010, 22:27
@ilonn
děkuji
GREPIK
(upraveno)
11. 4. 2010, 20:28
jojo to miluji taky a zavařuji taky i na více způsobů..............milujem to s chlebem a nebo s bramborem...............asi si zase něco zavařím
calexaci
(upraveno)
11. 4. 2010, 20:48
@GREPIK
My zavařovaly tuto sobotu a máme za se na čas pokoj. aspon že nejsme samy kdo tohle zná mi to prostě milujem a než ty kupované semleté hnusy tak to radši tohle co jinak moooc děkuji
kulicka25
(upraveno)
15. 1. 2011, 18:53
@calexaci
prima ,díky za recept,masíčko takhle udělané miluji,zkusím jste šikulka
calexaci
(upraveno)
15. 1. 2011, 19:57
@kulicka25
Naďo moc děkuji za komentík a věřím že se povede a budete velmi skopojená